Διδακτικό έργο ερευνητών


Επίθετο

ΑΒΔΕΛΙΔΗ

Όνομα

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ

Διδακτικό Έργο

 1. Πρακτική άσκηση στο πλαίσιο ερευνητικών έργων φοιτητών κοινωνιολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, πολεοδομίας-χωροταξίας, γεωγραφίας
 2. Μέλος εξεταστικών επιτροπών για την απόκτηση του διπλώματος του αρχιτέκτοναΕπίθετο

ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ

Όνομα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2002-2013 Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,
 2. 2007-2011 Διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης-Παν. Πελοποννήσου,
 3. 2009-2010 Διδάσκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου,
 4. 1996-1999 Διδάσκων στο Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Επίθετο

ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗ

Όνομα

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Διδακτικό Έργο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας -Έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης (1996).Επίθετο

ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗΣ

Όνομα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διδακτικό Έργο

 1. Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διδασκαλία μαθήματος  «Συστήματα Διοίκησης και Διαχείρισης των προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων» στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση»  με εντολή διδασκαλίας με απόφαση της Συγκλήτου (2004 - σήμερα)
 2. Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου, Εισηγητής  σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων (1999 - σήμερα)
 3. Εθνικό Κέντρο Δημόσιας  Διοίκησης. Εισηγητής σε θέματα Δημοσίου Management και επικοινωνίας, (1992-σήμερα)
 4. Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν), Καθηγητής Κοινωνιολογίας 1989 - 1994.
 5. Σχολή Εθνικής Ασφαλείας Καθηγητής στη σε θέματα Διοίκησης και λήψης αποφάσεων, 2000-2004.
 6. Σχολή Ικάρων (τμήμα Ιπταμένων και Μηχανικών). Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, 1986 - 1991.Επίθετο

ΓΚΟΡΤΣΟΣ

Όνομα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2003 Επίβλεψη σπουδαστικών εργασιών στο μάθημα «Χωροταξικός σχεδιασμός» του 7ου εξαμήνου, Σχολή Αρχιτεκτόνων, τομέας πολεοδομίας, ΕΜΠ
 2. 1998  Διδασκαλία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών   «Αρχιτεκτονική-  Σχεδιασμός του Χώρου», στην Κατεύθυνση «Πολεοδομία και Χωροταξία» στο ΕΜΠ, Θέμα «Αειφορία και Οικιστική Ανάπτυξη»Επίθετο

ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

Όνομα

ΝΙΚΟΣ

Διδακτικό Έργο

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 1991-2003

(Προπτυχιακός κύκλος)
 1. Συνδιδασκαλία των μαθημάτων: ?Επικοινωνία και Πολιτισμός?  (Γ΄εξάμ. 1991) και «Δημόσιες Σχέσεις Ι» (Ε & Ζ εξάμ. 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003), «Κοινωνική Θεωρία Ι» (Α εξάμ. 2010), Κοινωνική  Θεωρία ΙΙ (Β εξάμ. 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011).
 2. Αυτοδύναμη διδασκαλία των μαθημάτων (1992 -2012): ?Πολιτική Κουλτούρα, Κοινή Γνώμη και Επικοινωνία», ?Τοπική Δημοσιότητα και Τύπος?, ?Κοινωνική Θεωρία ΙΙ?, ?Σύγχρονη Κοινωνία και ΜΜΕ?, «Πολιτικός Λόγος και Ιδεολογία», ?Δημόσιες Σχέσεις? (εαρινό. εξάμ 1995) και ?Κοινωνικοί Θεσμοί και  Κοινωνική Μεταβολή στην Ελλάδα? (χειμ. εξάμ. 1996), «Εισαγωγή στην Πολιτική Επικοινωνία».
(Μεταπτυχιακός κύκλος)
 1. Αυτοδύναμη διδασκαλία των μαθημάτων: «Ιδεολογία και ΜΜΕ», «Κοινωνία, Πολιτική και ΜΜΕ», «Πολιτική Συμπεριφορά & ΜΜΕ», «Κοινή Γνώμη και Δημοκρατία», «Θεωρίες γνώμης και κοινής γνώμης: Κλασσικές και σύγχρονες προσεγγίσεις».
 2. Συνδιδασκαλία του μαθήματος: «Επικοινωνία και Πολιτική στην Κοινωνία της Πληροφορίας».Επίθετο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Όνομα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διδακτικό Έργο

 1. Διδάσκων Αναπληρωτής Καθηγητής με βάση το ΠΔ 407, Τμήμα Μηχαvικώv Χωρoταξίας και Περιφερειακής Αvάπτυξης τoυ Παvεπιστημίoυ Θεσσαλίας (1993-1998)
 2. Senior Fellow & Visiting Assistant Professor, Department of Environmental Engineering, Johns Hopkins University
 3. Βοηθός στην Έδρα Πολεοδομίας Α' της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1976-1977)Επίθετο

ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όνομα

ΕΡΣΗ

Διδακτικό Έργο

 1. 2010, 2008, 2005, 2000, 1989: Διαλέξεις στο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο (ΔΙΠΕ), στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας αντιστοίχως.
 2. 1993-1995: Αυτόνομη διδασκαλία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης (σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου)
 3. 1991-1993: Αυτόνομη διδασκαλία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας (σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου).Επίθετο

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όνομα

ΜΑΡΙΑ

Διδακτικό Έργο

Μαθήματα ποιοτικών μεθόδων κατόπιν πρόσκλησης σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.Επίθετο

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όνομα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διδακτικό Έργο

Πρακτικές Ασκήσεις φοιτητώνΕπίθετο

ΚΑΜΟΥΤΣΗ

Όνομα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΦΡΑΙΗ)

Διδακτικό Έργο

1998  Διδασκαλία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών   «Αρχιτεκτονική-  Σχεδιασμός του Χώρου», στην Κατεύθυνση «Πολεοδομία και Χωροταξία» στο ΕΜΠ, Θέμα «Αειφορία και Οικιστική Ανάπτυξη»Επίθετο

ΚΑΝΔΥΛΗΣ

Όνομα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διδακτικό Έργο

2009: Λέκτορας (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα αντικείμενα:
 1. Μέθοδοι Αστικής Ανάλυσης (12 διαλέξεις)
 2. Γεωγραφία της Κατοικίας (12 διαλέξεις)Επίθετο

ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Όνομα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διδακτικό Έργο

Έχω διδάξει σε:
 1.  μεταπτυχιακά σεμινάρια του Κέντρου Οικονομικής Έρευνας (ΚΟΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου,
 2. στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης,
 3. στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου,
 4. στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και
 5. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή).Επίθετο

ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Όνομα

ΡΩΞΑΝΗ

Διδακτικό Έργο

 1. 2004-2005 Διδασκαλία με σύμβαση 407 στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τίτλος μαθήματος Ανθρωπολογία του χώρου
 2. 2005-  Μέλος τριμελούς επιτροπής διδακτορικής διατριβής που εκπονείται στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στον Τομέα 2 Πολεοδομίας και Χωροταξίας με τίτλο Η τσιγγάνικη κοινωνία στο χώρο της Αγ.Βαρβάρας
 3. 2009- Μέλος τριμελούς επιτροπής επίβλεψης διδακτορικής διατριβής με τίτλο Διαδικασίες μεταβολής της κοινωνικής φυσιογνωμίας και των χρήσεων γης στο κέντρο της Αθήνας. Η περίπτωση του Μεταξουργείου, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο ΠανεπιστήμιοΕπίθετο

ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Όνομα

ΗΛΙΑΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2005 Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Μεταπτυχιακό Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο μάθημα «Οικονομική της Εργασίας», Εντεταλμένος Καθηγητής.
 2. 2002-2004 Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, στην ενότητα «Εθνικές Δράσεις Απασχόλησης-Κατάρτισης και Δομές Στήριξης», Εντεταλμένος Καθηγητής.
 3. 1998 Τομέας Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Παντείου Πανεπιστημίου στο μάθημα "Βιομηχανική Οικονομική και Πολιτική" του Ζ' εξαμήνου.  Θεματικό Πεδίο: Η Συγκέντρωση της Οικονομικής Δραστηριότητας και Οικονομίες Κλίμακας (Εννοιολογικό περιεχόμενο, εναλλακτικές ερμηνείες, μέθοδοι εμπειρικής μέτρησης, επιπτώσεις στην λειτουργία της οικονομίας).  Εντεταλμένος  Διδασκαλίας (Π.Δ. 407)Επίθετο

ΚΟΝΔΥΛΗ

Όνομα

ΔΗΜΗΤΡΑ

Διδακτικό Έργο

Σεμινάρια εκπαίδευσης σε μεθοδολογικά ζητήματα ανάπτυξης ερευνητικών υποδομών ( Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Τμήμα Κοινωνιολογίας, 2008)Επίθετο

ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Διδακτικό Έργο

Διδασκαλία
 • 2012: E-learning : Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα / Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μάθημα: Ψηφιακή τεκμηρίωση ποσοτικών δεδομένων και ερευνητικές υποδομές. Η περίπτωση της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας.
 • 2008: Διδάσκων στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης βάσει του π.δ. 407/1980.
 • 2001-2002: Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής, 27ο Λύκειο και 52ο Γυμνάσιο Κολωνού.
 • 2000-2001: Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής, 2ο ΤΕΕ Δραπετσώνας.

Σεμινάρια

 • 2013: Εισήγηση σε σειρά σεμιναρίων με τίτλο εισήγησης: "SPSS και Ηλεκτρονικά Ερωτηματολόγια".  Η σειρά σεμιναρίων: "Διεξαγωγή Εργαστηρίου υπολογιστικής στατιστικής για ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων / Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης" οργανώθηκε από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου: "Πρόγραμμα E-Learning στην Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα". Υπεύθυνος σεμιναρίου: Κ. Ρόντος.
 • 2013: Εισήγηση σε σειρά σεμιναρίων με τίτλο εισήγησης: "Ψηφιακή τεκμηρίωση ποσοτικών δεδομένων: Η περίπτωση της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας".  Η σειρά σεμιναρίων: "Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις στην Κοινωνική Έρευνα" οργανώθηκε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Υπεύθυνη σεμιναρίου: Μαριάννα Ψύλλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος.
 • 2013: Εισήγηση σε σειρά σεμιναρίων με τίτλο εισήγησης: "Μεταβαίνοντας από το ερωτηματολόγιο στο SPSS". Η σειρά σεμιναρίων διοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό της Νομικής Αθηνών. Υπεύθ. Καθηγήτρια Ε. Ρεθυμιωτάκη.
 • 2012: Σεμινάρια στο μεταπτυχιακό μάθημα: Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα. Μεθοδολογικές πτυχές & δυνατότητες ανάλυσης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (ESS) με συμμετοχή δύο πανεπιστημιακών τμημάτων (ΠΜΣ Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας - ΕΚΠΑ και ΠΜΣ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας - Πάντειο Πανεπιστήμιο) και του ΕΚΚΕ.
 • 2011: Σεμινάρια στο μεταπτυχιακό μάθημα: Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα: Μεθοδολογικές πτυχές & Δυνατότητες Ανάλυσης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (ESS). Το μάθημα συνδιοργανώθηκε από το ΕΚΚΕ, το ΠΜΣ Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία του ΕΚΠΑ και το ΠΜΣ Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία του Παντείου Πανεπιστημίου.
 • 2007-2008: Σεμινάρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημιακών τμημάτων (τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου - τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ? τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου) σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ερευνητικών υποδομών των κοινωνικών επιστημών.
 • 2007: Στα πλαίσια του έργου "Αριστεία ΙΙ" και σε κύκλο σεμιναρίων που οργανώθηκε από το ΙΑΑΚ, πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα "Υβριδικά πανεπιστήμια και τηλεκπαίδευση. Η περίπτωση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου".
 • 2006: Στα πλαίσια του έργου "Αριστεία ΙΙ" και σε κύκλο σεμιναρίων που οργανώθηκε από το ΙΑΑΚ, πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα "Εισαγωγή των θεματικών βάσεων του ΙΑΑΚ στο περιβάλλον του Κόμβου Δευτερογενούς επεξεργασίας κοινωνικο-οικονομικών δεδομένων και δεικτών".

Επίθετο

ΜΟΥΡΙΚΗ

Όνομα

ΑΛΙΚΗ

Διδακτικό Έργο

2004-2008, Εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Φύλο και νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας»Επίθετο

ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ

Όνομα

ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2005-2006: Διδάσκων, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 2. 2006-2007:  Διδάσκων, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μεταπτυχιακό: Χωροταξία - Πολεοδομία ? Ανάπτυξη
 3. 2006- σήμερα:  Διδάσκων, Μεταπτυχιακό Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο ΠανεπιστήμιοΕπίθετο

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Όνομα

ΙΩΑΝΝΑ

Διδακτικό Έργο

 1. Προπτυχιακές Σπουδές: Από το 2004 διδάσκω το μάθημα της «Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας της Ευρώπης» (ΕΠΟ 11) στο τμήμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
 2. Μεταπτυχιακές Σπουδές: Από το 2005 συνεργάζομαι με τα ΜΠΣ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Επίθετο

ΠΕΤΡΟΥ

Όνομα

ΜΙΧΑΛΗΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2006....σήμερα. Διδάσκων, στο Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στα μαθήματα «Αποκέντρωση και Πρόσβαση των Μεταναστών στις Υπηρεσίες Υγείας» και «Ο Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Θέματα Σύγχρονης Κοινωνίας», «Υποδείγματα Ευρωπαϊκής Πρακτικής σε Θέματα Μετανάστευσης».
 2. 2012-2013 Διδάσκων (ανάθεση διδασκαλίας με απόφαση ΓΣ του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του μαθήματος «Οικονομική Ανθρωπολογία».
 3. 2005-2008 Διδάσκων επί συμβάσει (ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και με σύμβαση ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του μαθήματος «Ανθρωπολογικές και Ιστορικές Προσεγγίσεις του Ελληνικού Αγροτικού χώρου».Επίθετο

ΣΑΡΡΗΣ

Όνομα

ΝΙΚΟΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2003-2013 Διδασκαλία των μαθημάτων «Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους» & «Δημόσια Διοίκηση» σε υποψηφίους για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια
 2. 1994-2003 Διδασκαλία των Units: European Economic Integration, International Economics, Hellenic Business Environment, Business in Eastern Europe στο πρόγραμμα του Business School του Βρετανικού Πανεπιστημίου Northumbria University at Newcastle σε συνεργασία με το Ελληνόφωνο εκπαιδευτήριο και το Mediterranean ECS College.Επίθετο

ΣΕΛΕΚΟΥ

Όνομα

ΟΛΥΜΠΙΑ

Διδακτικό Έργο

Από το 2009 και μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της διϊδρυματικής συνεργασίας του ΕΚΚΕ με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα -ΑΕΙ, διδάσκει ως εντεταλμένη διδασκαλίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας/ Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην κατεύθυνση: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Τρίωρη εβδομαδιαία διδασκαλία χειμερινού και εαρινού ακαδημαϊκού εξαμήνου. Τίτλος σεμιναρίου: Ο ελληνισμός και ο ρωσικός κόσμος(18ος -19ος αιώνες). Θεματολογία: Αναπροσανατολισμός της Ρωσίας από τις δυτικές πλευρές του ασιατικού κόσμου στις ανατολικές του δυτικού. Η ανατολική πολιτική της Ρωσίας. Το ρωσικό απελευθερωτικό σχέδιο, τα ιδεολογήματα του Ξανθού Γένους και οι ελληνικές διαθεσιμότητες. Τα ελληνικά μεταναστευτικά ρεύματα και οι ρυθμίσεις της διακηρυγμένης ρωσικής Προστασίας. Το Γυμνάσιον των Αλλογενών Ομοδόξων ή Ελληνικό Στρατιωτικό Γυμνάσιο της Πετρούπολης (1775-1856). Ελληνικές παροικίες και κοινότητες: τυπολογία και εννοιολογικές αποσαφηνίσεις. Προϋποθέσεις και όροι της παροικιακής συγκρότησης. Οργανωσιακές-σωματειακές συσσωματώσεις, εθνοθρησκευτικές διακριτότητες και κοινωνική στρωματοποίηση, οροθεσία ρόλων και λειτουργιών. Διεθνικός εσωτερικός αποικισμός. Ελληνικότητα, αφελληνισμός-εκρωσισμός. Η γεωγραφική, κοινωνική, επαγγελματική κινητικότητα των Ελλήνων παροίκων. Έλληνες αξιωματούχοι του ρωσικού κράτους (στρατιωτικοί, διπλωμάτες, μισσιονάριοι και πράκτορες, διοικητικοί, κοσμικοί-εκκλησιαστικοί λόγιοι). Διαδικασίες και μηχανισμοί εισόδου στη ρωσική πολιτική-στρατιωτική ιεραρχία. Οικογενειακές δυναστείες Ελλήνων αξιωματούχων. Ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού κρατικού μηχανισμού: από το Κολλέγιο στο Υπουργείο μέχρι και το Λαϊκό Επιτροπάτο. Ανώτατα, περιφερειακά, τοπικά όργανα Εξουσίας. Ο κόσμος της κρατικής υπαλληλίας (διεθνική σύνθεση, αριθμητικό μέγεθος, υλική, δικαϊική, παιδευσιακή κατάσταση, βαθμοί και αξιώματα, κοινωνική υπόσταση, σύμβολα διακριτότητας και τιμών. Η στολή και τα παράσημα). Τρόπος ζωής, παραδόσεις και κώδικες συμπεριφοράς της ρωσικής αριστοκρατίας. Το ρωσικό αντιαπολυταρχικό, δημοκρατικό, επαναστατικό κίνημα (1812-1921) και η ελληνική συμμετοχή. Η επίσημη και ανεπίσημη ρωσική οπτική του ελληνικού κόσμου. Η διαδικασία συγκρότησης της ρωσικής παροικίας στην Ελλάδα στην πορεία από τον 19ο στον 21ο αιώνα.


Επίθετο

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Όνομα

ΝΙΚΟΣ

Διδακτικό Έργο

 1. 2006-10 Διδάσκων στη βαθμίδα του Λέκτορα με βάση το ΠΔ 407/80, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τμήμα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 2. 2007-8 Διδάσκων στη βαθμίδα του Λέκτορα με βάση το ΠΔ 407/80, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 3. 2008 Διδάσκων στη βαθμίδα του Λέκτορα με βάση το ΠΔ 407/80, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 4. 2009- Διδάσκων στη βαθμίδα του Λέκτορα με βάση το ΠΔ 407/80, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 5. 2010-σήμερα Διδάσκων ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.Επίθετο

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όνομα

ΘΕΩΝΗ

Διδακτικό Έργο

 1. 2011-2012 Διδασκαλία στα Μεταπτυχιακά προγράμματα α)«Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία» ΕΚΠΑ β) «Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία» Πάντειο Πανεπιστήμιο γ) «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της» Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Εγκληματολογίας. Αντικείμενο: Εμπειρική κοινωνική έρευνα. (Εuropean Social Survey)
 2. 1985-1990 Διδασκαλία υποχρεωτικού μαθήματος σε προπτυχιακό επίπεδο. Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αντικείμενο: "Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία"Επίθετο

ΤΣΑΚΗΡΙΔΗ

Όνομα

ΟΛΓΑ

Διδακτικό Έργο

2010-2013: Μέλος ΣΕΠ (:Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεματική Ενότητα «Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.Επίθετο

ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ

Όνομα

ΙΩΑΝΝΑ

Διδακτικό Έργο

Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών, Τμήματος Κοινωνιολογίας,  Παντείου Παν., Τομέας Εγκληματολογίας με τίτλο: "Οι σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας και η αντιμετώπισή τους", Διδάσκουσα το μάθημα : "Μεθοδολογία Εγκληματολογικής Έρευνας", 2002 μέχρι σήμερα.Επίθετο

ΦΡΟΝΙΜΟΥ

Όνομα

ΑΙΜΙΛΙΑ (ΕΜΜΥ)

Διδακτικό Έργο

1997-2013
A΄ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:
1. Πάντειο Πανεπιστήμιο

α. Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Τμημάτων Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας
β. Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εγκληματολογίας- Κοινωνιολογίας
γ. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εγκληματολογίας "Η σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της"

2. Πανεπιστήμιο Αθηνών
 Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Κατεύθυνσης: Κοινωνιολογία Δικαίου, Νομικό Τμήμα, Νομική Σχολή

Β΄ ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
α. Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
β. Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
γ. Τμήμα Φιλοσοφίας - Ψυχολογίας - Παιδαγωγικής, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
δ. Σεμινάρια σε φοιτητές πρακτικής άσκησης, εκπαιδευόμενους στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΚΕ

Γ΄ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Συμμετοχή σε Προγράμματα Εκπαίδευσης - Κατάρτισης
α. Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης
β. Γενική Γραμματεία ΙσότηταςΕπίθετο

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

Όνομα

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Διδακτικό Έργο

 1. 1988-1989 : Παράδοση σειράς μαθημάτων με θέμα  ?Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα? καθώς και εφαρμογή ερευνητικής άσκησης με θέμα : «Νέοι και ανεργία» στο πλαίσιο του επιδοτούμενου μεταπτυχιακού προγράμματος «Κατάρτιση Συμβούλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης», Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 2. 1986 - 1987 : διδασκαλία του μαθήματος της Κοινωνιολογίας σε υποψήφιους των Πανελλήνιων Εισαγωγικών Εξετάσεων στο Μεταλυκειακό Προπαρα-σκευαστικό Κέντρο Ν.Ψυχικού.Επίθετο

ΧΡΥΣΑΚΗΣ

Όνομα

ΜΑΝΩΛΗΣ

Διδακτικό Έργο

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
 1997-2003:  Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας:  Διδάσκων, Επιστημονικός Συνεργάτης με ανάθεση αυτοδύναμης διδασκαλίας του μαθήματος:  Κοινωνική και Υγειονομική Πολιτική.

 2003-2008:  Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας:  Διδάσκων, Επιστημονικός Συνεργάτης με ανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος:  "Συστήματα Κοινωνικής Προστασίας".

2008-2013:  Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας:
Διδάσκων, Επιστημονικός Συνεργάτης με ανάθεση αυτοδύναμης διδασκαλίας του μαθήματος: "Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα".
 
1998-2004: Πανεπιστήμιο Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέας Κοινωνιολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής: Διδάσκων  (Π.Δ. 407/80) με ανάθεση διδασκαλίας του   μαθήματος: "Κοινωνικός  και Εκπαιδευτικός Αποκλεισμός".

1998-2004: Πανεπιστήμιο Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέας Κοινωνιολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής: Διδάσκων  (Π.Δ. 407/80) με ανάθεση διδασκαλίας του   μαθήματος: "Εκπαίδευση και Εργασία".

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
1997: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Εγκληματολογίας - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών:  Συμμετοχή με εισήγηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Εγκληματολογίας. Τίτλος εισήγησης: "Εννοιολογικοί προσδιορισμοί και διαστάσεις του κοινωνικού αποκλεισμού: Η περίπτωση των Α.Μ.Ε.Α. στην Ελλάδα".
 
 2003-2004: Πανεπιστήμιο Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης:  «Εκπαιδευτική πολιτική και Κοινωνικός Αποκλεισμός»:  Διδάσκων,   με ανάθεση  διδασκαλίας του   μαθήματος :
 "Από τη σχολική αποτυχία στην ανεργία  και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος".
 
Δεκέμβρης 2008: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνιολογίας. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών:
Συμμετοχή με εισήγηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Τίτλος εισήγησης: "Δημογραφικές   διαστάσεις των ανισοτήτων και της αποστέρησης στην Υγεία".

Δεκέμβρης 2011: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών:
Συμμετοχή με εισήγηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα: «Μεθοδολογία και εφαρμογές στην Κοινωνική Πολιτική». Τίτλος εισήγησης: "Κοινωνική οικονομία ? Εφαρμογές στην απασχόληση".
 
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙ
 2012 & 2013:  ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Διδάσκων στο «Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»: α) Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα, β) Θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση γ) Χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας.


  Επίθετο Κατηγορία Ερευνητή Βαθμίδα Ειδικότητα E-mail Τηλέφωνο
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ ΑΒΔΕΛΙΔΗ ΕΛΕ Γ Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος - Χωροτάκτης kavdelidi@ekke.gr 210 7491638
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ Ερευνητής Γ Πολιτική Κοινωνιολογία afouxenidis@ekke.gr 210 7491657
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕ Γ Κοινωνική Ψυχολόγος kvez@ekke.gr 210 7491682
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗΣ ΕΛΕ Α Πολιτικός Επιστήμων ngeorg@ekke.gr 210 7491659
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΡΤΣΟΣ ΕΛΕ Γ Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος kgortsos@ekke.gr 210 7491639
ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΚΕ president@ekke.gr 210 7491678
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ερευνητής Α Πολεοδόμος-Κοινωνικός Γεωγράφος demmanuel@ekke.gr 210 7491645
ΕΡΣΗ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ερευνήτρια Α Αγροτικός Κοινωνιολόγος ezacop@ekke.gr 210 7491642
ΜΑΡΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ερευνήτρια Α Κοινωνιολόγος mthano@ekke.gr 210 7491641
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕ Ειδικών Τεχνικών Επιστημόνων Α Οικονομολόγος el@ekke.gr 210 7491681
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΦΡΑΙΗ) ΚΑΜΟΥΤΣΗ Ερευνήτρια Β Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος (Δρ.Μηχ.) fkamoutsi@ekke.gr 210 7491611
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΔΥΛΗΣ Ερευνητής Γ Πολιτικός επιστήμονας-Γεωγράφος gkandyli@ekke.gr 210 7491651
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ Ερευνητής Α Οικονομολόγος dkaradinos@ekke.gr 210 7491699
ΡΩΞΑΝΗ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ Ερευνήτρια Α Κοινωνική Ανθρωπολόγος rcaftan@ekke.gr 210 7491630
ΗΛΙΑΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ Ερευνητής Α Οικονομολόγος elkikilias@ekke.gr 210 7491691
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΗ Ερευνήτρια Β Κοινωνιολόγος dkondyli@ekke.gr 210 7491655
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ Ερευνητής Β Μαθηματικός-Στατιστικός alinardis@ekke.gr 210 7491656
ΑΛΙΚΗ ΜΟΥΡΙΚΗ ΕΛΕ Α Κοινωνιολόγος amour@ekke.gr 210 7491703
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ Ερευνητής Α Οικονομολόγος- Δημογράφος dbalourdos@ekke.gr 210 7491702
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ερευνήτρια Α Ιστορικός ipapathan@ekke.gr 210 7491622
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ Ερευνητής Γ Κοινωνικός Ανθρωπολόγος mpetrou@ekke.gr 210 7491652
ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΛΕ Α Πολιτικός Επιστήμων - Νομικός nsarris@ekke.gr 210 7491661
ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΕΛΕΚΟΥ Ερευνήτρια Α Ιστορικός - Κοινωνιολόγος oselekou@ekke.gr 210 7491623
ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Ερευνητής Δ Κοινωνιολόγος nsouliotis@ekke.gr 210 7491653
ΘΕΩΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ερευνήτρια Α Κοινωνιολόγος theosta@ekke.gr 210 7491660
ΟΛΓΑ ΤΣΑΚΗΡΙΔΗ Ερευνητής Β Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση otsakiridi@ekke.gr 210 7491647
ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ Ερευνήτρια Α Κοινωνιολογία του εγκλήματος jtsiganou@ekke.gr 210 7491628
ΑΙΜΙΛΙΑ (ΕΜΜΥ) ΦΡΟΝΙΜΟΥ ΕΛΕ Α Εγκληματολόγος efronimou@ekke.gr 210 7491665
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Ερευνήτρια Α Κοινωνιολόγος ahadji@ekke.gr 210 7491630
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΥΣΑΚΗΣ Ερευνητής Α Οικονομολόγος echrysakis@ekke.gr 210 7491704

www.slidescenter.com