Τα νέα του ΕΚΚΕ
 • Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων
  Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων (European Pillar of Social Rights), που βρίσκεται σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2017, έχει σκοπό να εξασφαλίσει στους πολίτες νέα και αποτελεσματικά δικαιώματα, με βάση 20 κύριες αρχές διαρθρωμένες σε τρεις κατηγορίες: 1.Ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας, 2. Δίκαιοι όροι εργασίας, 3. Κοινωνική προστασία και ένταξη

 • Ξεκινά ο 3ος κύκλος του ανοιχτού σεμιναρίου «Διαδρομές των Κοινωνικών Επιστημών στην Ελλάδα: Μνήμη και Ιστορία», με θέμα: Οι κοινωνικές επιστήμες στα χρόνια της μεταπολίτευσης: Οι νέοι ορίζοντες και το ΕΚΚΕ (1974-1996).
  Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη μεταξύ 6μμ-9μμ, στο ΕΚΚΕ Κρατίνου 9 & Αθηνάς στον 8ο όροφο . Εναρξη την Τετάρτη 6/3/2019 και λήξη την Τετάρτη 12/6/2019.

 • Έκθεση του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών (ΙΚΕ) "Πεπραγμένα 2017"
  Πραγμτοποιήθηκε η έκθεση πεπραγμένων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών (ΙΚΕ) για το έτος 2017

 • Ο δεύτερος κύκλος του Σεμιναρίου ΕΚΚΕ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα : Κοινωνικές Επιστήμες και στρατιωτική δικτατορία.
  Η τελευταία συνεδρία του Σεμιναρίου με θέμα «Κοινωνικές Επιστήμες και Στρατιωτική Δικτατορία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Ιουνίου και ώρα 18.00, στον 8ο όροφο του ΕΚΚΕ. Στο θέμα «Έρευνα και Δικτατορία» συνομιλούν μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας: Λεωνίδας Καλλιβρετάκης ( ΒΙΕ/ΕΙΕ), Μωυσής Κουρουζίδης (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Παναγιώτης Νούτσος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Χριστίνα Οικονομοπούλου (Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur), Ιωάννα Παπαθανασίου (ΚΚΕΑ/ΕΚΚΕ), Μιράντα Τερζοπούλου (Ακαδημία Αθηνών), Ευγένιος Χατζούδης (Δημόκριτος), Γιώργος Χρόνης (ΕΛΚΕΘΕ).

 • Έκθεση του Ινστιτούτου κοινωνικών Έρευνών "Πεπραγμένα 2015-2016"
  Πραγματοποιήθηκε η έκθεση πεπραγμένων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών 2015-2016

 • Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές καταπολέμησης της αστεγίας και κοινωνικής στέγασης σε περιόδους ύφεσης»,
  Την Τετάρτη, 24.2.2016 διεξήχθη η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές καταπολέμησης της αστεγίας και κοινωνικής στέγασης σε περιόδους ύφεσης», που διοργανώθηκε από το ΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

 • Χαιρετισμός Προέδρου


  Σε περίοδο βαθειάς κρίσης είναι πρόδηλο πως η κοινωνική έρευνα οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση των αιτιών και των συνεπειών των κοινωνικών προβλημάτων που παρουσιάζονται, ταυτόχρονα δε να επικουρεί στην αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.

 • Ιστότοπος PIAAC

  Ο ιστότοπος του προγράμματος για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC) είναι πλέον διαθέσιμος.

 • Έργο 2.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 2.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

 • Έργο 2.1.β/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 2.1.β/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

 • Έργο 4.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 4.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ. 

 • Έκδοση τόμου.

  Έκδοση τόμου: "Νέα φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός: Πολιτικές καταπολέμησης και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος"
  Επιμέλεια: Διονύσης Μπαλούρδος και Μαρία Πετράκη
  Βουλή των Ελλήνων, Πρακτικά Ειδικής Συνεδρίας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, 2012

 • Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2012

  Το  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε το  «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2012»

 • Tεύχος 136 της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ


  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του ΕΚΚΕ το ειδικό τεύχος 136 της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ: Special issue. Contemporary social inequalities


Διεύθυνση Επιστ. Πληροφ. & Εκδόσεων
TEXT


Διεύθυνση Επιστημονικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων


Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης: Κωνσταντίνα Δήμου
Τηλ.: 210 7491604
e-mail: kdimou@ekke.gr, library@ekke.gr

Αντικείμενο:

Η εκδοτική δραστηριότητα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών αρχίζει από το 1962. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος της δραστηριότητας αυτής επικεντρώνεται στην παραγωγή και διακίνηση βιβλίων, τα οποία περιέχουν αποτελέσματα ερευνών που διεξάγονται στο ΕΚΚΕ, καθώς και στη δημοσίευση άλλων επιστημονικών εργασιών (Κείμενα Εργασίας / Working Papers κ.ά.). Δηλαδή, η εκδοτική στρατηγική του ΕΚΚΕ συμβαδίζει με την ευρύτερη ερευνητική στρατηγική του.

Ιδιαίτερη θέση κατέχει η περιοδική έκδοση του ΕΚΚΕ Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, η οποία φιλοξενεί σημαντικό αριθμό θεωρητικών αναζητήσεων και ερευνητικών προσπαθειών που απορρέουν απ΄όλο το φάσμα των κοινωνικών επιστημών. Με την έκδοση 3 τευχών ετησίως και τευχών αφιερωμένων σε ειδικά θέματα, η Επιθεώρηση έχει αποβεί κεντρικός τόπος προαγωγής της επιστημονικής έρευνας και έχει αποτελέσει συνδετικό κρίκο μεταξύ των συνεχώς αυτονομούμενων επιμέρους κλάδων των κοινωνικών επιστημών.
Στη Διεύθυνση υπάγεται επίσης η Βιβλιοθήκη που η έναρξη λειτουργίας της συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του ΕΚΚΕ. Ο υποστηρικτικός της ρόλος στην ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου και στην κοινωνική έρευνα γενικά έχει αποβεί σημαντικότατος. Διαθέτει περίπου 42.000 τόμους βιβλίων, 350 τίτλους περιοδικών, στατιστικές δημοσιεύσεις της ΕΣΥΕ και βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων.

Δομή:


Τμήμα Εκδόσεων

Προϊσταμένη: Κατερίνα Σάββα
Τηλ.: 210 7491707
e-mail: grsr@ekke.gr
Ανθρώπινο Δυναμικό: Μαρία Τοπάλη
Τηλ.: 210 7491626
e-mail: mtopali@ekke.gr


Γραμματεία Σύνταξης της Επιθεώρησης Κοινωνικών Ερευνών

Υπεύθυνη: Κατερίνα Σάββα
Τηλ.: 210 7491707
e-mail: grsr@ekke.gr

Τμήμα Διακίνησης Εκδόσεων
Προϊσταμένη: Χρυσούλα Κατωπόδη
Τηλ.: 210 7491705
e-mail: ekdosis@ekke.gr
Ανθρώπινο Δυναμικό: Ανδρέας Κατσορίδας
Τηλ.: 210 7491712

Τμήμα Βιβλιοθήκης
Προϊσταμένη: Κωνσταντίνα Δήμου
Τηλ.: 210 7491604
e-mail: kdimou@ekke.gr, library@ekke.gr


www.slidescenter.com