Τα νέα του ΕΚΚΕ
 • Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων
  Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων (European Pillar of Social Rights), που βρίσκεται σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2017, έχει σκοπό να εξασφαλίσει στους πολίτες νέα και αποτελεσματικά δικαιώματα, με βάση 20 κύριες αρχές διαρθρωμένες σε τρεις κατηγορίες: 1.Ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας, 2. Δίκαιοι όροι εργασίας, 3. Κοινωνική προστασία και ένταξη

 • Ξεκινά ο 3ος κύκλος του ανοιχτού σεμιναρίου «Διαδρομές των Κοινωνικών Επιστημών στην Ελλάδα: Μνήμη και Ιστορία», με θέμα: Οι κοινωνικές επιστήμες στα χρόνια της μεταπολίτευσης: Οι νέοι ορίζοντες και το ΕΚΚΕ (1974-1996).
  Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη μεταξύ 6μμ-9μμ, στο ΕΚΚΕ Κρατίνου 9 & Αθηνάς στον 8ο όροφο . Εναρξη την Τετάρτη 6/3/2019 και λήξη την Τετάρτη 12/6/2019.

 • Έκθεση του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών (ΙΚΕ) "Πεπραγμένα 2017"
  Πραγμτοποιήθηκε η έκθεση πεπραγμένων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών (ΙΚΕ) για το έτος 2017

 • Ο δεύτερος κύκλος του Σεμιναρίου ΕΚΚΕ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα : Κοινωνικές Επιστήμες και στρατιωτική δικτατορία.
  Η τελευταία συνεδρία του Σεμιναρίου με θέμα «Κοινωνικές Επιστήμες και Στρατιωτική Δικτατορία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Ιουνίου και ώρα 18.00, στον 8ο όροφο του ΕΚΚΕ. Στο θέμα «Έρευνα και Δικτατορία» συνομιλούν μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας: Λεωνίδας Καλλιβρετάκης ( ΒΙΕ/ΕΙΕ), Μωυσής Κουρουζίδης (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Παναγιώτης Νούτσος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Χριστίνα Οικονομοπούλου (Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur), Ιωάννα Παπαθανασίου (ΚΚΕΑ/ΕΚΚΕ), Μιράντα Τερζοπούλου (Ακαδημία Αθηνών), Ευγένιος Χατζούδης (Δημόκριτος), Γιώργος Χρόνης (ΕΛΚΕΘΕ).

 • Έκθεση του Ινστιτούτου κοινωνικών Έρευνών "Πεπραγμένα 2015-2016"
  Πραγματοποιήθηκε η έκθεση πεπραγμένων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών 2015-2016

 • Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές καταπολέμησης της αστεγίας και κοινωνικής στέγασης σε περιόδους ύφεσης»,
  Την Τετάρτη, 24.2.2016 διεξήχθη η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές καταπολέμησης της αστεγίας και κοινωνικής στέγασης σε περιόδους ύφεσης», που διοργανώθηκε από το ΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

 • Χαιρετισμός Προέδρου


  Σε περίοδο βαθειάς κρίσης είναι πρόδηλο πως η κοινωνική έρευνα οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση των αιτιών και των συνεπειών των κοινωνικών προβλημάτων που παρουσιάζονται, ταυτόχρονα δε να επικουρεί στην αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.

 • Ιστότοπος PIAAC

  Ο ιστότοπος του προγράμματος για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC) είναι πλέον διαθέσιμος.

 • Έργο 2.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 2.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

 • Έργο 2.1.β/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 2.1.β/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

 • Έργο 4.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 4.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ. 

 • Έκδοση τόμου.

  Έκδοση τόμου: "Νέα φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός: Πολιτικές καταπολέμησης και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος"
  Επιμέλεια: Διονύσης Μπαλούρδος και Μαρία Πετράκη
  Βουλή των Ελλήνων, Πρακτικά Ειδικής Συνεδρίας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, 2012

 • Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2012

  Το  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε το  «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2012»

 • Tεύχος 136 της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ


  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του ΕΚΚΕ το ειδικό τεύχος 136 της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ: Special issue. Contemporary social inequalities


Παρεχόμενες Υπηρεσίες
TEXT


Σε γενικές γραμμές, η συλλογή της Βιβλιοθήκης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: Κοινωνιολογία, Ανθρωπολογία, Δημογραφία, Εγκληματολογία, Εκπαίδευση, Θρησκεία, Ιστορία, Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνικός Αποκλεισμός, Λαογραφία, Μεθοδολογία Κοινωνικών Επιστημών, Μετανάστευση, Οικογένεια, Οικολογία, Οικονομία, Πολιτική Επιστήμη, Φιλοσοφία και Ψυχολογία.
Περιλαμβάνει:
 • Περίπου  35.000 τόμους βιβλίων.
 • Εκδόσεις της ΕΣΥΕ, του ΕΚΚΕ, του  ΚΕΠΕ, του Παντείου Πανεπιστημίου και άλλων οργανισμών.
 • 350 τίτλους έντυπων περιοδικών.

Επιπλέον  περιλαμβάνει περίπου 3.000 αντίτυπα της βιβλιοθήκης τα οποία προήρθαν από την κατάργηση του Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ)


2. Βιβλιογραφική αναζήτηση μέσω της Κοινοπραξία Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)

Η Βιβλιοθήκη του ΕΚΚΕ συμμετέχει στην Κοινοπραξία Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link) [Electronic Journal of the Hellenic Academic Libraries Consortium], μέσω της οποίας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αναζήτησης άρθρων σε περισσότερα από 10000 διεθνή ηλεκτρονικά περιοδικά, με ευρεία θεματική κάλυψη. Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο γίνεται μόνο από το χώρο της Βιβλιοθήκης.

3. Αναζήτηση στη βάση δεδομένων Web of Science (WoS)
 
Η Βιβλιοθήκη του ΕΚΚΕ εξασφάλισε για τους ερευνητές-εργαζόμενους του Κέντρου τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης στο πληροφοριακό σύστημα Web of Science (WoS) του διεθνούς οργανισμού Thomson Scientific. Το πληροφοριακό σύστημα  Web of Science είναι εγκατεστημένο σε server του ΕΚΤ και καλύπτει:

 • θέματα Επιστήμης & Τεχνολογίας (Ε&Τ), Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες (230 επιστημονικά αντικείμενα)
 • πάνω από 8.500 επιστημονικά περιοδικά
 • περισσότερες από 36.000.000 βιβλιογραφικές αναφορές
 • πάνω από 790 εκ. "cited references"
 • περισσότερες 1,1 εκατ. νέες εγγραφές & 23 εκατ. cited references/ έτος

H πρόσβαση σε αυτό γίνεται με την αναγνώριση των IPs και είναι δυνατή με δύο τρόπους:

 • Για Intranet πρόσβαση από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://wok.ekt.gr
 • Για Internet πρόσβαση από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://isiknowledge.com


4. Δανεισμός:

Η Βιβλιοθήκη του ΕΚΚΕ είναι δανειστική μόνο για τους ερευνητές-εργαζόμενους του ΕΚΚΕ. Οι εξωτερικοί χρήστες δεν έχουν δικαίωμα δανεισμού, αλλά έχουν δικαίωμα αναζήτησης και μελέτης στο αναγνωστήριο καθώς και φωτοτύπησης του έντυπου υλικού.

5. Διαδανεισμός:

Η Βιβλιοθήκη του ΕΚΚΕ παρέχει στους ερευνητές-εργαζόμενους του ΕΚΚΕ την υπηρεσία διαδανεισμού βιβλίων και παραγγελίας άρθρων περιοδικών από άλλες βιβλιοθήκες και υπηρεσίες πληροφόρησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

 


www.slidescenter.com